FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osuđena sestra koja je u stresu pacijentima čupala nokte

TOKIO, 23. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Bivša japanska medicinskasestra koja je, kad god bi zapala u stresna stanja, bespomoćnimpacijentima čupala nokte na rukama i nogama, osuđena je u ponedjeljakna zatvorsku kaznu.
TOKIO, 23. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Bivša japanska medicinska sestra koja je, kad god bi zapala u stresna stanja, bespomoćnim pacijentima čupala nokte na rukama i nogama, osuđena je u ponedjeljak na zatvorsku kaznu.

Drugostupanjski sud u Kyotu osudio je 32-godišnju bivšu bolničarku na tri godine i osam mjeseci zatvora. Nekadašnja zaposlenica bolnice Jujo u Kyotu je od rujna do listopada 20004. godine golim rukama iščupala ukupno 49 noktiju što na rukama što na nogama svojim nepokretnim pacijenticama. Žrtve su bile šest ženskih pacijentica u dobi od 31 do 83 godine koje su zbog srčanog ili moždanog udara bile nepokretne i nisu mogle govoriti.

Sud u obrazloženju presude navodi da je počiniteljica, premda pod stresom zbog preopterećenosti poslom, ipak bila u stanju uračunljivo i odgovorno djelovati.

Osuđena bolničarka pobrinula se da nitko ne bude svjedokom njezina brutalna postupanja prema nemoćnim pacijenticama, a poslije se pretvarala da je ona bila ta koja je otkrila zločin. Tužilaštvo je tražilo kaznu zatvora od šest godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙