FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan suočen s invazijom golemih meduza

TOKIO, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Japanska ribarska industrijanašla se u posljednje vrijeme na udaru golemih meduza teških poputsumo boraca.
TOKIO, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Japanska ribarska industrija našla se u posljednje vrijeme na udaru golemih meduza teških poput sumo boraca.

Gomila Nomura meduza pojavila se na japanskim obalama u srpnju, zakrčujući i kidajući ribarske mreže i prisiljavajući ribare da ih raskomadaju prije nego se doma vrate sa skromnim ulovima.

Predstavnici ribarskog ceha okupili su se u četvrtak u Tokiju kako bi pronašli rješenje za tu nepogodu koja pogađa područje od Japanskog mora do Pacifika.

"To je strašan problem, izgledaju poput izvanzemaljaca", rekao je Noriyuki Kani iz ribarske udruge grada Toyame sjeverozapadno od Tokija.

Iako zasad nema službenih podataka o razmjerima problema, Kani kaže da su financijski gubici očiti. "Ako su mreže pune meduza, logično je da u njima nema mjesta za ribe", dodao je.

Vađenje tih morskih divova može trosatno ribarenje pretvoriti u 10-satni maraton, dok se ribe potruju ili se jednostavno zgniječe pod težinom neželjenog ulova.

A da je on doista velik, svjedoči i podatak da jedna Nomura meduza može doseći dva metra u promjeru i težiti više od 200 kilograma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙