FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U subotu 50. izvedba "Ane Karenjine" u ZKM-u

ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Zagrebačko kazalište mladih (ZKM)obilježit će u subotu, 7. siječnja, 50. izvedbu velike ansamblpredstave "Ana Karenjina".
ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) obilježit će u subotu, 7. siječnja, 50. izvedbu velike ansambl predstave "Ana Karenjina".

"Ana Karenjina" premijerno je izvedena 19. ožujka 2005., a do sada ju je vidjelo skoro 12 tisuća gledatelja, priopćeno je danas iz ZKM-a.

Na proljeće će predstava biti izvedena u Puškin teatru u Moskvi, Kazalištu mladih gledatelja u St. Peterburgu te Nacionalnom kazalištu u Vilniusu.

Do sada je predstava gostovala u Istarskom narodnom kazalištu, izvedena je na pozornici HNK u Splitu te na Međunarodnom teatarskom festivalu MESS u Sarajevu, gdje je njezin redatelj Vasilij Senin dobio nagradu za najboljeg mladog redatelja.

U naslovnoj ulozi Ane Karenjine nastupa Doris Šarić Kukuljica, grofa Alekseja Vronskog igra Filip Nola, a Alekseja Karenjina glumi Pjer Meničanin.

Adaptaciju, scenografiju i koreografiju potpisuje redatelj Vasilij Senin, kostimografiju Doris Kristić a glazbu je skladao Frano Đurović.

"Ana Karenjina" može se pogledati 7., 8., i 10. siječnja u ZKM-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙