FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Zajednica Albanaca održala komemoraciju za Rugovu

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Pripadnici albanske nacionalnemanjine u Hrvatskoj u srijedu su u Zagrebu održali komemorativnusvečanost u povodu smrti predsjednika Kosova Ibrahima Rugove.
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Pripadnici albanske nacionalne manjine u Hrvatskoj u srijedu su u Zagrebu održali komemorativnu svečanost u povodu smrti predsjednika Kosova Ibrahima Rugove.

Komemoracija je počela minutom šutnje, a potom su pred tridesetak nazočnih u zagrebačkom Europskom domu o preminulom kosovskom predsjedniku govorili čelnici udruga albanske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

Ibrahim Rugova, koji je preminuo u subotu u dobi od 62 godine poslije teške bolesti, bit će pokopan u četvrtak na Groblju palih boraca u Velaniji u Prištini, nedaleko od njegove rezidencije, uz nacionalne i državničke počasti, a ceremonija će početi u 13 sati u sportskoj dvorani Prvi listopad u Prištini.

Na komemoraciji će govoriti civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen, predsjednik Skupštine Kosova Nexhat Daci, kosovski premijer Bajram Kosumi, predstavnik Demokratskog saveza Kosova i netko od članova Rugovine obitelji.

Dosad je dolazak na pogreb potvrdilo oko 30 državnih izaslanstava, među kojima i hrvatsko, koje će predvoditi predsjednik Republike Stjepan Mesić. Očekuje se da će prilikom boravka u Prištini Mesić imati kraće susrete s više stranih državnika koji će biti na pokopu predsjednika Rugove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙