FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić u Kravicama odao počast Srbima poginulim tijekom rata u BiH

SARAJEVO,7. siječnja 2006.(Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadićboravio je u subotu u selu Kravica kod Bratunca u istočnoj Bosni kakobi tamo odao počast Srbima s tog područja stradalim tijekom ratnihsukoba.
SARAJEVO,7. siječnja 2006.(Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić boravio je u subotu u selu Kravica kod Bratunca u istočnoj Bosni kako bi tamo odao počast Srbima s tog područja stradalim tijekom ratnih sukoba.

Tadić je položio vijenac na spomen-obilježje u Kravicama podignutom u znak sjećanja na 7. siječnja 1993. godine kada su pripadnici Armije BiH iz Srebrenice osvojili to mjesto pri čemu je ubijeno više desetaka lokalnih Srba.

Prema srpskim izvorima u Kravicama je prije 13 godina stradalao 49 osoba no bošnjačka strana tvrdi kako je riječ o njih 39 te da su svi bili pripadnici vojnih snaga.

Srbijanski je predsjednik bio nazočan i bogoslužju u Kravicama zajedno s visokom dužnosnicima Republike Srpske predvođenim predsjednikom tog entiteta Draganom Čavićem.

Čavić je ovom prigodom iskazao posebno nezadovoljstvo činjenicom da komemoraciji srpskim žrtvama nije bio nazočan nitko od međunarodnih dužnosnika u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙