FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenci vratili u Hrvatsku 18 albanskih ilegalaca

PULA,20. siječnja 2006.(Hina) - Djelatnici slovenske policije u srijedusu u Hrvatsku vratili 18 albanskih državljana koji su dan ranijeilegalno prešli hrvatsko-slovensku granicu kod mjesta Kućibrega naBujštini, izvijestila je danas istarska policija.
PULA,20. siječnja 2006.(Hina) - Djelatnici slovenske policije u srijedu su u Hrvatsku vratili 18 albanskih državljana koji su dan ranije ilegalno prešli hrvatsko-slovensku granicu kod mjesta Kućibrega na Bujštini, izvijestila je danas istarska policija.

Po riječima glasnogovornika PU istarske Roberta Pavlekovića, osim njih, hrvatskoj je policiji predan i 27-godišnji G.D. iz Zagreba, koji ih je, uz još dvojicu pomagača, prebacio preko granice.

Albanci, u dobi između 16 i 43 godine, u Tirani su 12. siječnja s njima nepoznatom osobom dogovorili da ih za šest tisuća eura po osobi preveze do Italije. Pola dogovorene cijene platili su mu odmah, dok su drugu polovicu trebali platiti nakon dolaska u Italiju.

Oni su, zatim, 16. siječnja pješice nezakonito prešli granicu između Hrvatske i Srbije i Crne Gore gdje su ih s dva vozila dočekala dvojica muškaraca koji su ih trebali prebaciti preko hrvatsko-slovenske granice.

Albanskim ilegalcima prekršajni sud u Umagu odredio je protjerivanje iz Hrvatske od godinu do dvije godine a zatim je njih desetero prepraćeno u prihvatni centar Ježevo, dok je ostalima određeno da sami napuste Hrvatsku.

Zagrepčanin G.D. jučer je priveden u istražni centar Županijskog suda u Puli, a za još dvojicom hrvatskih državljana, koji su sudjelovali u ilegalnom prebacivanju skupine Albanaca, a koji su uspjeli pobjeći, tragaju djelatnici zagrebačke Policijske uprave jer je utvrđeno da imaju prebivalište u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙