FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: učenici bi se sutra trebali vratiti u školske klupe

VUKOVAR,24. siječnja 2006.(Hina) - Učenici koji se u IV. vukovarskojosnovnoj školi školuju na hrvatskom jeziku i pismu te danas nisu došlina nastavu zbog nezadovoljstva njihovih roditelja nacionalnim sastavomškolskog odbora, sutra bi se trebali vratiti u školske klupe.
VUKOVAR,24. siječnja 2006.(Hina) - Učenici koji se u IV. vukovarskoj osnovnoj školi školuju na hrvatskom jeziku i pismu te danas nisu došli na nastavu zbog nezadovoljstva njihovih roditelja nacionalnim sastavom školskog odbora, sutra bi se trebali vratiti u školske klupe.

Zaključak je to sastanka održanog u Uredu vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića na kojemu su, osim predstavnika osnivača - Vukovarsko-srijemske županije, bili i predstavnici roditelja učenika koji se školuju na hrvatskom jeziku, predstavnici djelatnika te ravnateljica škole Ljiljana Rašić.

"Želimo razinu tolerancije, koju smo postigli u ostalim školama u Vukovaru, prenijeti i zadržati i u IV. osnovnoj školi", rekla je u izjavi za Hinu članica Županijskog poglavarstva Zdenka Buljan dodajući kako je najbitnije da učenici, koji su danas bojkotirali nastavu, sutra dođu u školu.

"U međuvremenu ćemo iznaći i rješenje za probleme koji su došli na vidjelo i koji se moraju rješavati u duhu tolerancije i međusobnog poštivanja", poručila je.

Nezadovoljstvo roditelja školaraca, koji se u IV. osnovnoj školi školuju na hrvatskom jeziku, kulminiralo je tijekom jučerašnje sjednice školskog odbora nakon što nije prihvaćen zahtjev roditelja učenika koji se školu na hrvatskom jeziku da jedan od trojice predstavnika učitelja u školskom odboru bude iz redova učitelja koji predaju na hrvatskom jeziku.

U školskom odboru IV. osnovne škole nalazi se sedam članova među kojima su dvojica predstavnika osnivača - Vukovarsko-srijemske županije, tri predstavnika učitelja koj predaju na srpskoj jeziku i po jedan predstavnik roditelja učenika koji se školuju na hrvatskom jeziku te učenika koji se školuju na srpskom jeziku.

Vukovarsku IV. osnovnu školu pohađa 93 djece koja se školuju na hrvatskom jeziku i pismu i 135 djece koja se školuju na srpskom jeziku i ćirilićnom pismu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙