FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: učenici se vratili na nastavu

VUKOVAR,25. siječnja 2006.(Hina) - Učenici koji se u IV. vukovarskojosnovnoj školi obrazuju na hrvatskom jeziku i pismu i jučer nisu došlina nastavu zbog nezadovoljstva svojih roditelja nacionalnim sastavomškolskog odbora, danas su se vratili u školske klupe, potvrđeno je izškole.
VUKOVAR,25. siječnja 2006.(Hina) - Učenici koji se u IV. vukovarskoj osnovnoj školi obrazuju na hrvatskom jeziku i pismu i jučer nisu došli na nastavu zbog nezadovoljstva svojih roditelja nacionalnim sastavom školskog odbora, danas su se vratili u školske klupe, potvrđeno je iz škole.

Roditelji su odlučili jučer djecu ne poslati u školu nakon što školski odbor IV. osnovne škole nije uzeo u obzir njihov zahtjev da se u školskom odboru osigura mjesto i predstavniku učitelja koji predaju na hrvatskom jeziku.

U školskom odboru IV. osnovne škole nalazi se sedam članova među kojima su dvojica predstavnika osnivača - Vukovarsko-srijemske županije, tri predstavnika učitelja koj predaju na srpskom jeziku i pismu i po jedan predstavnik roditelja učenika koji se školuju na hrvatskom jeziku i pismu i srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Nakon što su se jučer u uredu vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, predstavnika županije kao osnivača vukovarskih osnovnih škola, sastali nezadovoljni roditelji, predstavnici učitelja i ravnateljica škole Ljiljana Rašić, postignuta je suglasnost o potrebi povratka djece u školu te o rješavanju nastalih problema u duhu tolerancije i poštovanja.

Vukovarsku IV. osnovnu školu pohađaju devedeset i tri djeteta koja se školuju na hrvatskom jeziku i pismu i sto trideset petero djece koja se školuju na srpskoj jeziku i ćiriličnom pismu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙