FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo: vladajuća koalicija odbacila HDZ-ove navode

ĐAKOVO, 25. siječnja 2006. (Hina) - Čelnici đakovačke koalicijskevlasti SDP-HNS-HSS održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su reagirali na jučerašnju pressicu oporbenog HDZ-a na kojoj je njegovpredsjednik Jozo Širić poskupljenje komunalija i uvođenje 10-postotnogprireza ocijenio neutemeljenima.
ĐAKOVO, 25. siječnja 2006. (Hina) - Čelnici đakovačke koalicijske vlasti SDP-HNS-HSS održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su reagirali na jučerašnju pressicu oporbenog HDZ-a na kojoj je njegov predsjednik Jozo Širić poskupljenje komunalija i uvođenje 10-postotnog prireza ocijenio neutemeljenima.

Pozvavši građane da "ne nasjedaju na političko licemjerje HDZ-a", gradonačelnik Zoran Vinković (SDP) uz ostalo je rekao kako predsjednik đakovačkog HDZ-a traži ukidanje prireza, a on je u gradovima s HDZ-om na vlasti uveden i prije nekoliko godina, pa i po većoj stopi od 10 posto.

Dodao je kako se prirez neće obračunavati za plaće, reprezentacije i ordinacije, već za kapitalne investicije poput rekonstrukcije Strossmayerova trga.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivica Mandić (HNS) drži da HDZ pokušava obmanuti javnost te da svaka odgovorna vlast ponekad mora posegnuti i za nepopularnim mjerama, poput poskupljenja komunalija. "Poskupljenje komunalija je opravdano i neminovno za daljnju sigurnu opskrbu i komunalni razvoj grada", rekao je Mandić.

HSS-ovac Pavo Šarčević je napade HDZ-a nazvao nekorektnima i demagoški intoniranima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙