FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Delo": Drnovšekova vanjskopolitička aktivnost produbljuje javne sumnje o zdravlju

LJUBLJANA,25. siječnja(Hina) - Vodeći slovenski dnevni list "Delo" usrijedu je objavio komentar u kojemu dovodi u pitanje "racionalnost"velike vanjskopolitičke aktivnosti predsjednika Janeza Drnovšeka uzadnje vrijeme dodajući da se u javnosti javljaju pitanja o motivimatakva intenzivnog djelovanja.
LJUBLJANA,25. siječnja(Hina) - Vodeći slovenski dnevni list "Delo" u srijedu je objavio komentar u kojemu dovodi u pitanje "racionalnost" velike vanjskopolitičke aktivnosti predsjednika Janeza Drnovšeka u zadnje vrijeme dodajući da se u javnosti javljaju pitanja o motivima takva intenzivnog djelovanja.

"Delo", u komentaru naslovljenom "Politika i zdravlje", navodi da velika predsjednikova aktivnost u zadnje vrijeme pojačava u javnosti sumnje o njegovu zdravstvenom stanju, iako je to Drnovšek u ponedjeljak na konferenciji za novinare odbio rekavši da je u dobroj kondiciji i da oni koji u to sumnjaju mogu pogledati njegov naporan i zgusnut vanjskopolitički program.

"Predsjednik tvrdi da njegov radni program i to da je u zadnjem tjednu četiri noći proveo u zrakoplovu ne dopuštaju sumnje u njegovu kondiciju. Svejedno, njegov vanjskopolitički program samo produbljuje javne sumnje o zdravlju", navodi komentatorica Saša Vidmajer. Ona u Drnovšekovim inicijativama i izjavama vezanim osobito uz stanje u sudanskoj pokrajini Darfuru, ali i oko inicijative za rješenje statusa Kosova vidi "neusklađenost" u slovenskoj politici i tragove "naivnosti", iako Drnovšek takva stajališta tumači idealizmom i nastojanjem da se riješe humanitarne krize.

Slovenija nije Skandinavija, navodi Vidmajer, replicirajući na Drnovšekovu izjavu na CNN-u u ponedjeljak da skandinavske države po angažmanu u humanitarnim akcijama u svijetu mogu biti uzor Sloveniji kao maloj zemlji koja može pokrenuti stvari na nekim kriznim područjima poput Darfura, jer tamo nema, za razliku od velesila, svoje geopolitičke interese.

"Kada o altruizmu u međunarodnim odnosima govori finska predsjednica Tarja Halonnen, to zvuči racionalno, ali kad to reče slovenski predsjednik, možemo se upitati zašto to čini", navodi Vidmajer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙