FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drnovšek o odnosima Slovenije i Hrvatske

LJUBLJANA,31. prosinca(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšekpojasnio je za ljubljanski dnevni list "Dnevnik" od subote zašto seizjavama suprotstavio logici da Slovenija graničnim pitanjem trebauvjetovati svoj pristanak članstvu Hrvatske u Europskoj uniji.
LJUBLJANA,31. prosinca(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek pojasnio je za ljubljanski dnevni list "Dnevnik" od subote zašto se izjavama suprotstavio logici da Slovenija graničnim pitanjem treba uvjetovati svoj pristanak članstvu Hrvatske u Europskoj uniji.

U odnosima s Hrvatskom valja lučiti bilateralna pitanja od približavanja Hrvatske Europskoj uniji, a ne te stvari povezivati i ometati Hrvatsku na njenom putu, izjavio je slovenski predsjednik u tradicionalnom novogodišnjem intervjuu za "Dnevnik".

"Slovenska vlada s jedne je strane bila čvrst saveznik početku pregovora Hrvatske s EU, a s druge se strane zbog konfliktnih odnosa nekoliko tjedana činilo kao da ćemo jedni na druge početi pucati", rekao je Drnovšek.

"Vlada je računala da će Hrvatska pokazati znakove dobre volje, ali se pri tom prevarila", rekao je Drnovšek u intervjuu u vezi povezivanja graničnog pitanja i slovenske potpore učlanjivanju Hrvatske u EU.

On je to već ranije ocijenio politikom koja bi se mogla shvatiti kao ucjenjivanje i tako oslabiti međusobne odnose koji su zbog susjedstva i jake ekonomske povezanosti jednako važni i za Ljubljanu i za Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙