FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski naftni gigant Lukoil objavio veliku akviziciju i novo nalazište

MOSKVA, 25. siječnja 2006. (Hina/AP) - Najveći ruski proizvođač nafteLukoil objavio je u srijedu akviziciju vrijednu oko 250 milijunadolara i otkriće novog nalazišta nafte i plina u području Kaspijskogmora.
MOSKVA, 25. siječnja 2006. (Hina/AP) - Najveći ruski proizvođač nafte Lukoil objavio je u srijedu akviziciju vrijednu oko 250 milijuna dolara i otkriće novog nalazišta nafte i plina u području Kaspijskog mora.

Lukoil je u svojem priopćenju objavio da je za 261 milijun dolara kupio 51 posto udjela u tvrtki Primorieneftegaz, koja ima licencu za razvijanje južnih ruskih polja s potencijalnih 42.400 milijardi prostornih stopa plina i 300 milijuna tona kondenziranog plina.

U tom se priopćenju također navodi da je Lukoil otkrio naftno i plinsko polje na sjevernom dijelu Kaspijskog mora, koje vjerojatno sadrži 600 milijuna tona nafte i 1.200 milijardi prostornih stopa plina.

Budući da su ulagači očekivali puno više od novih vijesti iz kompanije, vrijednost Lukoilovih dionica na Moskovskoj burzi pala je za 1,75 posto, nakon što je prethodnih dana rasla zbog priopćenja kompanije u kojem je najavljena objava važnih vijesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙