FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada i sindikati državnih službi razgovarali o plaćama državnih službenika

ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Pregovarački odbori Vlade isindikata državnih službi na današnjem su sastanku razgovarali o novomZakonu o plaćama, kojim bi se unaprijedio sustav nagrađivanja radadržavnih službenika i namještenika.
ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Pregovarački odbori Vlade i sindikata državnih službi na današnjem su sastanku razgovarali o novom Zakonu o plaćama, kojim bi se unaprijedio sustav nagrađivanja rada državnih službenika i namještenika.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor predložila je da tijekom sljedećega tjedna započne rad zajedničke radne skupine za pripremu novog Zakona o plaćama, koji bi trebao biti dovršen najkasnije do kraja lipnja, priopćeno je iz Vladina ureda za odnose s javnošću.

Ministarstvo financija pripremit će projekciju sredstava potrebnih u ovoj godini za plaće u javnim i državnim službama, na osnovi plana državnog proračuna i povećanja osnovice za plaće od tri posto, a konkretni pokazatelji bit će predstavljeni na idućem sastanku pregovaračkih odbora.

Predstavnici sindikata državnih službi ukazali su na razliku u plaćama za istu vrstu poslova u državnim i javnim službama, ističući pri tome dodatke za uvjete rada administrativnih službenika u zdravstvu.

Kao moguće rješenje predložili su nastavak razgovora o korekciji Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi, kaže se u Vladinu priopćenju.

Sindikat pak u svojem priopćenju ocjenjuju da Vlada ustraje na pregovorima bez sadržaja, tako da sindikati nastavljaju s pripremama za štrajk.

Predsjednik pregovaračkog odbora sindikata Ivica Ihas naglasio je da su dvije strane još uvijek u radnom sporu, pa najava trodnevnog štrajka u veljači još uvijek stoji.

Ihas je upozorio kako će se efekti Zakona o plaćama eventualno osjetiti tek krajem godine i naglasio da je jaz između državnih i javnih službenika povećanjem osnovice za plaće samo produbljen.

Sindikati i dalje traže stalni mjesečni dodatak kao privremenu mjeru do izjednačavanja plaća svih proračunskih korisnika ili korekciju koeficijenata sukladno zajednički utvrđenom prijedlogu radne skupine iz svibnja 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙