FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija protiv toga da Iran nastavi obogaćivati uran

MOSKVA, 10. siječnja 2006. (Hina/AP) - Rusko ministarstvo vanjskihposlova priopćilo je u utorak da zamrzavanje iranskog obogaćivanjaurana "potrebno za rješenje preostalih problema u vezi s ukupnimnuklearnim programom" te zemlje, javila je agencija Interfax.
MOSKVA, 10. siječnja 2006. (Hina/AP) - Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u utorak da zamrzavanje iranskog obogaćivanja urana "potrebno za rješenje preostalih problema u vezi s ukupnim nuklearnim programom" te zemlje, javila je agencija Interfax.

Iran je u utorak skinuo pečate s dijela opreme u postrojenju za obogaćivanje urana, a Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) je priopćila kako Teheran namjerava nastaviti s obogaćivanjem urana, barem u malim količinama, što je u suprotnosti s iranskim tvrdnjama da se namjerava baviti samo nuklearnim istraživanjem.

Novinske agencije su prenijele da je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nešto ranije u utorak kazao kako Rusija radi na tome da se osigura da Iran ne nastavi s aktivnostima oko obogaćivanja urana, dok se ne održe razgovori između Moskve i Teherana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙