FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvanredno plenarno zasjedanje HBK

ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Biskupi su na jučerašnjemizvanrednom plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije (HBK)u Zagrebu pod predsjedanjem kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupazagrebačkog i predsjednika HBK-a, razgovarali o nekim aspektima pohodaAd limina u Rim, najavljena za 3. do 11. srpnja ove godine.
ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Biskupi su na jučerašnjem izvanrednom plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu pod predsjedanjem kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog i predsjednika HBK-a, razgovarali o nekim aspektima pohoda Ad limina u Rim, najavljena za 3. do 11. srpnja ove godine.

Kako je danas priopćeno, izvanrednom zasjedanju, koje je počelo prijepodne i završilo kasno popodne, osim članova HBK-a nazočio je i apostolski nuncij u Hrvatskoj msgr. Francisco Javier Lozano.

Nakon uvodne molitve kardinal Bozanić pozdravio je apostolskoga nuncija i sve nazočne biskupe te poželio uspješan zajednički rad na dobrobit Crkve i naroda, navodi u priopćenju Tajništvo HBK.

Biskupi su nakon izvješća s XI. redovite opće biskupske Sinode, koja je pod nazivom "Euharistija, izvor i vrhunac života i poslanja Crkve" održana u Rimu u listopadu prošle godine, raspravljali o provedbi i oživotvorenju sinodskih zaključaka i smjernica na razini Crkve u Hrvatskoj.

U nastavku zasjedanja biskupi su razmotrili i neka pitanja aktualnoga crkvenoga i društvenoga trenutka u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙