FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anto Mikić v.d. glavnog urednika HKR-a

ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Vršitelj dužnosti glavnoga urednikaHrvatskoga katoličkog radija (HKR) postao je Anto Mikić, dosadašnjiurednik Informativnog programa Radija, potvrđeno je danas na HKR-u.
ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Vršitelj dužnosti glavnoga urednika Hrvatskoga katoličkog radija (HKR) postao je Anto Mikić, dosadašnji urednik Informativnog programa Radija, potvrđeno je danas na HKR-u.

Njega je jučer uveo u službu predsjednik Odbora za sredstva društvene komunikacije Hrvatske biskupske konferencije (HBK) i predsjednik Upravnog odbora HKR-a riječki nadbiskup Ivan Devčić, objavljeno je na internetskoj stranici toga radija. Odluku o imenovanju Upravni odbor donio je 1. prosinca 2005., a stupila je na snagu ove godine.

Dužnost ravnatelja i glavnog urednika HKR-a obavljao je Robert Šreter, no na njegovu primjedbu da bi te dvije službe trebale biti odvojene, biskupi su saslušali radijske djelatnike i uzevši u obzir njihove primjedbe, imenovali glavnog urednika.

"Volio bih da naš radio u budućnosti još više postane mjestom susreta i dijaloga o temama koje su važne za našu Crkvu i za naše društvo, pa čak i s onima koji ne dijele ista stajališta kao prevladavajuća većina u Katoličkoj crkvi. Hrvatski katolički radio će, kao što je i do sada bio, biti radio u vlasništvu HBK koji je, premda ne službeno, ipak na neki način glas Crkve u našem društvu i nipošto ne će odustati od te svoje prepoznatljivosti", izjavio je Mikić za HKR.

Anto Mikić bit će vršitelj dužnosti glavnog urednika do redovitoga proljetnog zasjedanja HBK, kad bi njegova služba trebala biti potvrđena, navodi se na internetskim stranicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙