FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švicarska: predsjednik Leuenberger preuzima dužnost po drugi put

BERN, 1. siječnja 2006. (Hina/AP) - Novi švicarski predsjednik MoritzLeuenberger preuzeo je u nedjelju predsjedničku dužnost, što će bitinjegov drugi predsjednički mandat, izvijestile su agencije.
BERN, 1. siječnja 2006. (Hina/AP) - Novi švicarski predsjednik Moritz Leuenberger preuzeo je u nedjelju predsjedničku dužnost, što će biti njegov drugi predsjednički mandat, izvijestile su agencije.

Leugenberger, član švicarske Socijal-demokratske stranke, dužnost predsjednika države obavljao je tijekom 2001., a njegov je tadašnji mandat obilježio niz političkih i drugih kriza u zemlji. Među ostalim, tijekom njegovog prvog mandata dogodila se propast državnog avio-prijevoznika Swissaira, požar u tunelu Gotthard u kojemu je bilo ljudskih žrtava, zrakoplovna nesreća zrakoplova švicarske tvrtke Crossair u blizini Zuericha te pucnjava u regionalnom parlamentu pri čemu je ubijeno 14 zastupnika, nakon čega je samoubojstvo počinio i napadač.

Osim predsjedničke funkcije Leugenberger će nastaviti obavljati i svoju dosadašnju dužnost ministra transporta, komunikacija i energetike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙