FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za izgradnju nove ceste Šestanovac- Dupci

BRELA, 23. siječnja 2006. (Hina) - Dinamiku izgradnje autoceste doŠestanovca ne prati izgradnja spojne ceste od čvora Šestanovac domora, pa je potrebno odmah započeti s pripremom, izradom dokumentacijei izvođenjem radova na izgradnji nove ceste od Šestanovca do Dubaca na Jadranskom magistrali, zaključak je današnjeg sastankagradonačelnika i načelnika gradova i općina od Gradca do Omiša teZabiokovlja koji su dali punu podršku izgradnji te nove ceste
BRELA, 23. siječnja 2006. (Hina) - Dinamiku izgradnje autoceste do Šestanovca ne prati izgradnja spojne ceste od čvora Šestanovac do mora, pa je potrebno odmah započeti s pripremom, izradom dokumentacije i izvođenjem radova na izgradnji nove ceste od Šestanovca do Dubaca na Jadranskom magistrali, zaključak je današnjeg sastanka gradonačelnika i načelnika gradova i općina od Gradca do Omiša te Zabiokovlja koji su dali punu podršku izgradnji te nove ceste

Kako je odlučeno na sastanku, izabrano povjerenstvo s tim će idućega tjedna upoznati ministra Božidara Kalmetu. Također je zaključeno i kako treba započeti s rekonstrukcijom državne ceste Šestanovac - Lovrinčevići te prići ubrzanom projektiranju i izgradnji spojne ceste Ravča - Drvenik.

U slučaju da se izvrši samo rekonstrukcija postojeće prometnice od Šestanovca do Dubaca kod Brela, kojom ljeti vozi više od sedam tisuća vozila, a u danima vikenda više od 18.000 , put od Šestanovca do Makarske trajat će više od dva sata i prijeti kolapsom, rekao je na skupu načelnik Brela Ivica Carević. Dodao je kako su ovoga ljeta, nakon dovršetka autoceste do Dugopolja, kolone vozila upravo na toj neodgovarajućoj prometnici prema Šestanovcu bile nerijetko duže od desetak kilometara.

Novi zakon o prometu u cijeloj je Hrvatskoj smanjio broj prometnih nesreća, osim na putnom pravcu Šestanovac - Dupci, na kojemu su nesreće povećane, a promet u ljetne dane s oko sedam tisuća u 2004. povećan je na 8,5 tisuća vozila lanjskoga ljeta, rekao je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ivan Merčep. Zaključio je da postojeća prometnica neće moći nesmetano i sigurno prihvatiti očekivani promet nakon što bude završena autocesta do Šestanovca.

Zajedničkom nastojanju sudionika današnjeg sastanka da se problem nove ceste što prije riješi pridružio se i direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Mili Razović navodeći argumente da će izgradnja nove ceste dati kvalitetan poticaj turističkom gospodarstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙