FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liječnici dragovoljci o upadu policije u zagrebačku HVIDR-u

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Udruga hrvatskih liječnikadragovoljaca 1990. -1991. (UHLD 90./91.) iznenađena je načinomprikazivanja u javnim glasilima nasilničkog ponašanja pojedinihdjelatnika hrvatske policije, prigodom upada u prostorije zagrebačkeHVIDR-e kada je ozlijeđen predsjednik zagrebačke HVIDR-e i invalidDomovinskog rata Ivan Pandža.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. -1991. (UHLD 90./91.) iznenađena je načinom prikazivanja u javnim glasilima nasilničkog ponašanja pojedinih djelatnika hrvatske policije, prigodom upada u prostorije zagrebačke HVIDR-e kada je ozlijeđen predsjednik zagrebačke HVIDR-e i invalid Domovinskog rata Ivan Pandža.

Kako stoji u današnjem priopćenju, "svjesni smo da policija, u sklopu svojih zakonskih ovlasti može i treba intervenirati u zakonom predviđenim slučajevima, ali žestoko se protivimo uporabi sile i primjeni "lisica" nad osobama s posebnim potrebama, a u ovom slučaju hrvatskim ratnim vojnim invalidom".

Očekivali smo, ističu iz Udruge, da javna glasila promiču, brane i štite dostojanstvo osoba s invaliditetom, koje u svim demokratskim sustavima imaju poseban položaj. Zato je, dodaje se, nerazumljiv istup pojedinih političara koji nisu imali sluha ovo uočiti, nego optužiti dopredsjednicu hrvatske Vlade i ministricu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranku Kosor radi traženja kazne za nasilnike, za što joj Udruga u cijelosti daje potporu jer držimo da je njezin istup bio pravodoban, objektivan i potrebit.

U priopćenju naglašavaju da im je i kao liječnicima i kao ljudima strano svako nasilje, bez obzira nad kim se provodilo te ga osuđuju, ali gaje izoštreniji osjećaj prema osobama s posebnim potrebama što u javnim glasilima na žalost nije dovoljno istaknuto, već se stječe dojam skretanja pozornosti javnosti s glavnog slučaja.

"Uvjereni smo i znamo da je ogromna većina djelatnika MUP-a dostojna posla koji rade, a oni koji su izazvali ovaj nasilnički prepad u prostorije zagrebačke HVIDR-e zaslužuju našu osudu, a držimo da će i čelništvo policije prema njima poduzeti odgovarajuće mjere i u tom smislu podržavamo i ministra unutarnjih poslova", stoji u priopćenju Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. koje je potpisao predsjednik Udruge Juraj Njavro.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙