FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga Dodir objavila prvu bajku za gluhu djecu "Kraljevna na zrnu graška"

ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Volonteri Hrvatske udrugegluhoslijepih osoba Dodir snimili su nedavno interaktivni DVD s bajkom "Kraljevna na zrnu graška", namijenjen gluhoj djeci, ali i djeci kojačuju kako bi se upoznala s kulturom gluhih.
ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Volonteri Hrvatske udruge gluhoslijepih osoba Dodir snimili su nedavno interaktivni DVD s bajkom "Kraljevna na zrnu graška", namijenjen gluhoj djeci, ali i djeci koja čuju kako bi se upoznala s kulturom gluhih.

Riječ je o prvoj hrvatskoj interaktivnoj igri s bajkom za djecu koja ne čuju, a na kojoj su - od scenarija do glumaca i snimatelja, radile gluhe osobe, izjavila je Hini koordinatorica za razvoj i provedbu programa u Dodiru Ivona Salaj.

DVD ima nekoliko dijelova, a filmovani dio bajke sniman je u dvorcu Trakošćan, kako bi se dobilo na autentičnosti. Kostime za bajku posudila su brojna hrvatska kazališta.

U dijelu nazvanom "Filmopriča" mališani mogu poslušati bajku na govornom jeziku, koju je ispričao odgajatelj u jednom zagrebačkom vrtiću, kao i tu istu priču ispričanu na znakovnom jeziku, titlovanu i praćenu animacijom.

DVD sadrži i dio "Znakoriječnicu" gdje, primjerice, klikom na "kraljevnu" kreće kratki filmić, praćen znakovnom oznakom za kraljevnu, te zvučnim izgovorom riječi "kraljevna".

U meniju DVD-a postoji i "Igraonica" u kojoj se kroz igru uči znakovni jezik. "Izmišljaonica" je napravljena kao natječaj u kojem mališani trebaju do kraja godine na adresu bajka@dodir.hr poslati svoje pisane i likovne radove, a najuspješniji će biti nagrađeni.

Udruga Dodir do kraja godine najavljuje izlazak još jedne interaktivne DVD bajke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙