FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko kulturno vijeće: prosvjed zbog policijskog nasilja nad braniteljima

ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatsko kulturno vijeće (HKV)reagiralo je danas na upad policije u prostorije zagrebačke HVIDRA-e iizrazilo prosvjed protiv policijskoga nasilja nad hrvatskimbraniteljima, invalidima iz Domovinskoga rata.
ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatsko kulturno vijeće (HKV) reagiralo je danas na upad policije u prostorije zagrebačke HVIDRA-e i izrazilo prosvjed protiv policijskoga nasilja nad hrvatskim braniteljima, invalidima iz Domovinskoga rata.

"Premlaćivanje predsjednika zagrebačke HVIDRA-e, gospodina Ivana Pandže, vrhunac je uvođenja elemenata policijske države, kojoj se praksi hrvatska demokratska javnost mora odlučno suprotstaviti", navodi HKV u priopćenju.

Hrvatsko kulturno vijeće traži da se objave imena i prezimena svih osoba koje su sudjelovale u tom činu, od neposrednih izvršitelja do njihovih nalogodavaca bilo u policijskoj ili političkoj sferi, da se utvrdi njihova odgovornost i sankcionira nečuvena brutalnost.

Hrvatski branitelji, a posebno vojni invalidi iz Domovinskoga rata i do sada su bili izloženi svakovrsnom nasilju. Nepoštivanje njihove žrtve, kriminaliziranje Domovinskoga rata i opća mučna atmosfera u društvu, imali su za posljedicu brojna samoubojstva branitelja. Bilo je samo pitanje vremena kada će čak i protiv ratnih invalida biti upotrijebljeno sirovo nasilje, stoji u priopćenju kojega je potpisao predsjednik HKV-a Hrvoje Hitrec.

Hrvatsko kulturno vijeće je nevladina udruga koja okuplja hrvatske intelektualce, javne djelatnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙