FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Malezijske vlasti zabranile muslimanima "Black Metal" glazbu

KUALA LUMPUR, 23. siječnja 2006. (Hina/AP) - Islamski dužnosnici uMaleziji su u ponedjeljak donijeli odluku o zabrani Black Metalglazbe, ocijenivši je neprihvatljivom za muslimane, uz objašnjenje dabi njezine obožavatelje mogla okrenuti protiv muslimanske vjere.
KUALA LUMPUR, 23. siječnja 2006. (Hina/AP) - Islamski dužnosnici u Maleziji su u ponedjeljak donijeli odluku o zabrani Black Metal glazbe, ocijenivši je neprihvatljivom za muslimane, uz objašnjenje da bi njezine obožavatelje mogla okrenuti protiv muslimanske vjere.

Black Metal je glazba slična hard rocku, no često koristi okultne tekstove i slike. U Europi se pojavila ranih 80-tih, a u jugoistočnoj Aziji posebno je popularna postala u posljednjih nekoliko godine.

Dio muslimanskog stanovništva Malezije, umjerene, većinske muslimanske države pozvao je vlasti da pojasne bi li muslimani u toj zemlji trebali zabraniti emitiranje spomenute vrste muzike nakon što je tijekom proslave Nove godine na Black Metal koncertu u Kuala Lumpuru uhićeno oko 380 osoba koje su mu prisustvovale uz ekscesno ponašanje i konzumiranje droge.

Državno vijeće za fetvu u ponedjeljak je donijelo odluku prema kojoj islam zabranjuje black metal glazbu, uz objašnjenje da bi ono njezine konzumente moglo okrenuti protiv muslimanske vjere, te ih usmjeriti prema konzumiranju alkohola i neprikladnom seksualnom ponašanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙