FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dokić: Malezija neće imati prednost pri gradnji koridora V c

SARAJEVO,27. prosinca 2005.(Hina) - Pomoć stručnjaka iz Malezijevlastima Bosne i Hercegovine u dovršenju studije o gradnji auto-cestena koridoru V c ne znači kako je Malezija dobila posebna jamstva kojabi podržala sudjelovanje tvrtki iz te zemlje na međunarodnomnatječaju za izvođenje radova, izjavio je ministar transporta ikomunikacija BiH.
SARAJEVO,27. prosinca 2005.(Hina) - Pomoć stručnjaka iz Malezije vlastima Bosne i Hercegovine u dovršenju studije o gradnji auto-ceste na koridoru V c ne znači kako je Malezija dobila posebna jamstva koja bi podržala sudjelovanje tvrtki iz te zemlje na međunarodnom natječaju za izvođenje radova, izjavio je ministar transporta i komunikacija BiH.

"Transparentno će biti zadovoljeni svi standardi, ispoštovane tenderske procedure i pozvani svi koju su zainteresirani za sudjelovanje u projektu", rekao je Branko Dokić kako ga u utorak citira sarajevski "Dnevni avaz".

Malezijsko izaslanstvo predvođeno ministrom radova te zemlje Samy Vellom prošlog je tjedna boravilo u BiH gdje su vođeni razgovori o gradnji koridora V c.

Ministar Vellu tada je najavio pomoć malezijskih stručnjaka vlastima BiH u dovršenju planiranja projekta i prateće dokumentacije te financiranje dijela troškova izrade potrebnih studija.

Ministar Dokić potvrdio je kako će idejni projekt za buduću auto-cestu biti dovršen u veljači 2006. godine, a vlasti BiH sada razmišljaju hoće li čekati taj rok kako bi objavili javni poziv za izražavanje interesa za sudjelovanje u gradnji ili će pak takav poziv uslijediti već početkom sljedeće godine.

Dokić drži kako je bolje pričekati dovršenje cijelog idejnog projekta jer će tada biti poznati svi elementi bitni za početak radova.

Dokić je rekao i da je izvjesno da će do 2009. godine biti izgrađeno 45 kilometara auto-ceste no za sada se ne zna hoće li ostatak biti građen kao cjelina ili po dionicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙