FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HNS o poskupljenju komunalnih usluga

ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednica zagrebačkeorganizacije Hrvatske narodne stranke (HNS) Alenka Košiša Čičin-Šainizjavila je danas da poskupljenje vode i odvoza smeća u Zagrebupokazuje "bahatost, rasipništvo i nesposobnost gradske vlasti".
ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednica zagrebačke organizacije Hrvatske narodne stranke (HNS) Alenka Košiša Čičin-Šain izjavila je danas da poskupljenje vode i odvoza smeća u Zagrebu pokazuje "bahatost, rasipništvo i nesposobnost gradske vlasti".

Jer, kako je naglasila, građanima za više cijene nije ponudila bolje komunalne usluge.

"Umjesto toga građani plaćaju nesposobnost ljudi u trgovačkim društvima i godine nebrige za vodovodnu mrežu iz koje nekontrolirano iscuri 40 posto količine pitke vode", rekla je Košiša Čičin-Šain na konferenciji za novinare.

Podsjetila je da su, primjerice, u Puli još prije 20-ak godina u stanovima ugrađeni vodomjeri i stanari plaćaju onoliko vode koliko potroše, a Zagrepčani plaćaju i gubitke u vodovodnoj mreži.

U zagrebačkom HNS-u izrazili su sumnju da će se novcem od poskupljenja popraviti ta mreža. "Neke će se cijevi promijeniti na Gornjem gradu i tu će se stati", ustvrdila je i podsjetila da je zagrebački HNS u prošlom sazivu, kad je sa SDP-om obnašao vlast u Zagrebu, bio za više cijene, ali i tražio izradbu četverogodišnjeg plana obnove vodovodne mreže, čega se tada u "Vodoopskrbi i odvodnji" nisu držali.

Također je navela da bi poskupljenje odvoza smeća bilo opravdano kad bi se građanima ponudile različite vrećice za reciklažu, a otpad naplaćivao po prostornom metru. Tako bi građani mogli sami nadzirati količinu otpada i nastojati da se što više stlači i reciklira, dodala je.

Napomenula je i kako nije opravdano da "Čistoća" pitkom vodom pere zagrebačke ulice, a istodobno ju jako poskupljuje za građane. "Licemjerno je najavljivati racionalizaciju poslovanja u novom holdingu, a istodobno udarati na standard građana koji ponovno plaćaju skupu i tromu administraciju", rekla je predsjednica zagrebačkog HNS-a Košiša Čičin-Šain .

Na novinarski upit da komentira sudjelovanje HNS-ovca Stipe Tojčića u upravi novog holdinga rekla je da na sljedećim lokalnim izborima on vjerojatno ne će biti na HNS-ovoj gradskoj listi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙