FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS: Pankretić i Bajs najbliži Friščićevi suradnici

VRBOVEC, 14. siječnja 2006. (Hina) - Božidar Pankretić i Damir Bajsnajbliži su suradnici novog predsjednika HSS-a Josipa Friščića,odlučilo je danas Predsjedništvo stranke na konstituirajućojsjednici.
VRBOVEC, 14. siječnja 2006. (Hina) - Božidar Pankretić i Damir Bajs najbliži su suradnici novog predsjednika HSS-a Josipa Friščića, odlučilo je danas Predsjedništvo stranke na konstituirajućoj sjednici.

Predsjedništvo je Glavnom odboru stranke predložilo da Pankretića i Bajsa potvrdi za potpredsjednike HSS-a. Glavni odbor sastaje se 21. siječnja.

Friščić je na konferenciji za novinare govorio o nagađanjima medija da će u Predsjedništvo ući i Ante Simonić, koji je u prosincu na stranačkim izborima za Glavni odbor dobio najviše glasova.

Rado bih imao Simonića uza se i tako će biti. Dogovorili smo da vodi Stručno vijeće, rekao je.

Predsjedništvo se složilo da Željko Pecek bude predsjednik Kluba HSS-a u Hrvatskome saboru, a njegov zamjenik Željko Ledinski.

Friščić je za idući tjedan najavio zajedničku sjednicu Predsjedništva i Kluba, ističući da će se HSS pozabaviti aktualnom kupoprodajom vijećničkih mandata.

Protivi se da se mandati vežu uz stranke umjesto uz vijećnike i zastupnike, te drži da unaprijed kuvertirane ostavke nisu najsretnija rješenja.

Lako možemo upasti u zamku stvaranja partijskog sustava demokracije, što je opasno, upozorio je Friščić, ističući da se premalo kritiziraju i kažnjavaju oni koji vrbuju vijećnike.

Najavio je da će HSS ozbiljno potražiti rješenja za hrvatsko zdravstvo, upozoravajući pritom da se reforme provode na račun pacijenata i osiguranika, kojima se smanjuju prava.

U Vrbovcu je danas organiziran Dan s Jožom - sjećanje na Josipa Pankretića, saborskog zastupnika i pučkog tribuna koji je umro prije osam godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙