FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matušić traži provjeru zakonitosti prodaje poslovnih prostora Robnih kuća

DUBROVNIK, 19. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Županijskog odboraHDZ-a Dubrovačko -neretvanske županije i saborski zastupnik FranoMatušić ustvrdio je danas u Dubrovniku da je u režiji jedne interesneskupine nezakonito prodano vrijedno zemljište Robnih kuća "Dubrovnik"te je pozvao mjerodavne da to ispitaju i kazne odgovorne.
DUBROVNIK, 19. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko -neretvanske županije i saborski zastupnik Frano Matušić ustvrdio je danas u Dubrovniku da je u režiji jedne interesne skupine nezakonito prodano vrijedno zemljište Robnih kuća "Dubrovnik" te je pozvao mjerodavne da to ispitaju i kazne odgovorne.

Na konferenciji za novinare Matušić je kazao kako mu je obavijesti o povrjedama zakona pri prodaji, koje je dobio od nekolicine sugrađana, potvrdio stečajni upravitelj Mato Pušić.

Matušić je rekao da su se nezakonitosti dogodile u vrijeme dok je direktor Robnih kuća bio tadašnji predsjednik dubrovačkog HSS-a Bruno Stupin, a čelnik Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka Marinko Filipović, predsjednik Županijskog odbora HSS-a.

Dvije dubrovačke robne kuće, s više tisuća metara četvornih vrijednih poslovnih prostora, smještene su na atraktivnom prostoru u Gruškom zaljevu.

Kao primjer nezakonitosti Matušić je naveo prodaju vrijednoga građevnog zemljišta tvrtki Eurogrupa vlasnika Zvonimira Filipovića, a ne najpovoljnijem ponuditelju.

"Suprotno odluci Nadzornog odbora to zemljište nije se dalo najpovoljnijem ponuditelju, već je ugovor sklopljen na štetu tvrtke, a zemljište nakon javne dražbe postalo vlasništvom tvrtke Comerc Turist iz Zagreba za 2,5 milijuna eura", rekao je Frano Matušić.

Rekao je da je bilo nezakonitosti i u prodaji 1300 četvornih metara poslovnog prostora trojici kupaca.

Na kraju konferencije za novinare čelnik županijskog HDZ-a podsjetio je da su mediji objavljivali da je sin Marinka Filipovića bio jedan od potpisnika tajnog ortačkog ugovora o kupovini Građevinskog poduzeća "Dubrovnik" u vlasništvu Dubrovačke banke u vrijeme kad je njegov otac Marinko Filipović bio član Nadzornog odbora te banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙