FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnici SDP-a iz Rijeke o politici u 2005.

RIJEKA,23. prosinca 2005.(Hina) - Čelnici SDP-a iz Rijeke danas su nakonferenciji za novinare ocijenili da je u ovoj godini odnossredišnje vlasti prema riječkom području bio neodgovarajući, da jecentralizacija Hrvatske uz istodobnu marginalizaciju Rijeke sve veća,a standard građana sve lošiji.
RIJEKA,23. prosinca 2005.(Hina) - Čelnici SDP-a iz Rijeke danas su na konferenciji za novinare ocijenili da je u ovoj godini odnos središnje vlasti prema riječkom području bio neodgovarajući, da je centralizacija Hrvatske uz istodobnu marginalizaciju Rijeke sve veća, a standard građana sve lošiji.

Zlatko Komadina, Vladimir Šepčić, Slavko Linić i Vojko Obersnel iskazali su nadu i uvjerenje da će SDP pobijediti na sljedećim parlamentarnim izborima.

Predsjednik županijskog SDP-a Zlatko Komadina kazao je da socijaldemokracija na sljedećim izborima mora preuzeti odgovornost vođenja države te da bi, po posljednjim istraživanjima, SDP sada bio vodeća stranka u zemlji.

Predsjednik riječkog SDP-a Vladimir Šepčić kazao je, uz ostalo, da su "mnogi došli u Rijeku i rođeni su u njoj, ali ne žive za ovaj kraj".

Član Glavnoga odbora SDP-a Vojko Obersnel, govoreći o odnosu središnje vlasti prema Rijeci, rekao je da je jedini projekt većeg značaja koji se sada provodi na tom području Rijeka Gateway Projekt modernizacije luke i prilaznih prometnica te da je ugovor za taj projekt potpisala bivša Vlada. "Sadašnja Vlada pod svaku cijenu ostaje pri koncepciji marginalizacije Rijeke i centralizacije zemlje", smatra Obersnel.

Saborski zastupnik Slavko Linić izjavio je da je "predsjednik Vlade Ivo Sanader dokazao da ne postoje Vlada i Sabor nego jedan čovjek".

Linić je ustvrdio da "u Hrvatskoj nastaje kancelarski sustav" te da je "Sabor izgubio snagu i ugled, a parlamentarni sustav nestaje".

"Rezultat takvog rada sve je slabiji standard građana i sve lošiji okvir za gospodarsku djelatnost", kazao je Linić koji smatra da se u "ovoj godini pokazalo da je koalicijska vlast, u kojoj je bio SDP, bila kvalitetnija od sadašnje HDZ-ove koalicije".

Ocijenio je da će "2006. biti gora" jer da "nema reforma i ideja za povećanje stope rasta putem projekata".

"SDP je potkraj ove godine uspio srediti svoje redove, pokušava iznijeti alternative i u 2006. će biti dovoljno snažan da to pokaže i dobije povjerenje", rekao je Linić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙