FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 18. siječnja

ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za srijedu, 18. siječnja.
ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 18. siječnja.

DEN HAAG - Nastavlja se suđenje Ivici Marijačiću i Markici Rebiću, optuženima za nepoštivanje Haškog suda (ICTY). Optužba će izvesti svog drugog i posljednjeg svjedoka, također istražitelja Williama Tomljanovića, stručnjaka ICTY-a za hrvatske dokumente i arhive.

DEN HAAG - Nastavak suđenja bivšem čelniku pobunjenih Srba u Hrvatskoj Milanu Martiću pred Haškim sudom (ICTY).

PEKING - Nastavlja se Međunarodna konferencija o ptičjoj i humanoj gripi koja se u Pekingu održava pod sponzorstvom kineske vlade, Europske komisije i Svjetske banke i u uskoj suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO). Na konferenciji sudjeluje i hrvatski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković koji je u utorak sudionicima predstavio hrvatski model borbe protiv ptičje gripe. U srijedu bi se sudionicima trebali obratiti predsjednik WHO-a Bernard Kouchner, glavni tajnik UN-a Kofi Annan te Abou Diouf, predsjednik UN-ove agencije za hranu (FAO).

STRASBOURG - Predsjedavajući EU austrijski kancelar Wolfgang Schuessel će zastupnicima Europskog parlamenta predstaviti odrednice austrijske politike tijekom njezinog predsjedanja Unijom.

LJUBLJANA - Redovni sastanak parlamentarnog odbora za vanjsku politiku (mogući odgovori slovenskog ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela na pitanja zastupnika, eventualno i o odnosima s Hrvatskom).

WASHINGTON - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javier Solana posjetit će SAD gdje će se sastati s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice. Teme razgovora dvoje dužnosnika bit će aktualna međunarodna pitanja, posebice napori međunarodne zajednice da riješi iransko nuklearno pitanje.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel će primiti francuskog premijera Dominiquea de Villepina. Merkel i De Villepin će razgovarati o njemačko-francuskim odnosima i europskim pitanjima, a francuski će premijer održati i predavanje o budućnosti Europe.

MOSKVA - Francuski ministar vanjskih poslova Philippea Douste-Blazy posjetit će Moksvu gdje će razgovarati sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovim. Očekuje se da će dvojica ministara razgovarati o iranskom nuklearnom problemu.

KAIRO - Posjet njemačkog ministra vanjskih poslova Franka Waltera Steinemeira. On će nakon Egipta krenuti na turneju po Bliskom istoku koja će obuhvatiti Izrael, palestinske teritorije i Jordan.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Ćavar

Prije podne: Duška Gerić Koren

Poslije podne: Darko Vlahović, Domagoj Janković

Večer: Srđan Baković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail:vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙