FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skinuta oznaka tajnosti s odluke o izboru odvjetničke kuće

LJUBLJANA,20. siejčnja(Hina) - Slovenski ministar gospodarstva AndrejVizjak skinuo je oznaku povjerljivosti s vladine odluke od četvrtka oizboru odvjetničke kuće koja će zastupati Sloveniju u arbitražnompostupku pred Međunarodnim centrom za investicijske sporove uWashingtonu.
LJUBLJANA,20. siejčnja(Hina) - Slovenski ministar gospodarstva Andrej Vizjak skinuo je oznaku povjerljivosti s vladine odluke od četvrtka o izboru odvjetničke kuće koja će zastupati Sloveniju u arbitražnom postupku pred Međunarodnim centrom za investicijske sporove u Washingtonu.

Kako je priopćilo ministarstvo gospodarstva, Sloveniju će u sporu s Hrvatskom elektroprivredom (HEP) pred spomenutom institucijom zastupati odvjetnička kuća Allen and Overy iz Londona.

Odvjetničku kuću je izabrala skupina stručnjaka osnovana nakon što je HEP za neisporučenu struju prema hrvatsko-slovenskom ugovoru o nuklearki Krško postavio odštetni zahtjev od oko 32 milijuna eura.

Vizjak je spomenuti zahtjev više puta nazvao neutemeljenim, ocjenivši da je HEP u spornom razdoblju od ratifikacije međudržavnog ugovora o nuklearci pa do ponovne obnove isporuka kupovao jeftiniju struju iz Slovačke i BiH iako mu je struja iz Krškog bila na raspolaganju.

Slovenski mediji najavljuju mogućnost da Slovenija pred Centar iznese protuzahtjev u kojemu bi od HEP-a tražila podmirenje troškova kredita za nabavu novih parogeneratora u nuklearci.

Zamjena je izvršena u razdoblju kad HEP-u kao suvlasniku nije bila dostupna struja iz nuklearke jer ju je slovenska vlada bila preoblikovala u slovensko javno poduzeće, tvrdeći da Hrvatska ne podmiruje obveze prema nuklearci.

Slovenski mediji sugeriraju da je Slovenija spremna na nagodbu u vezi sa zahtjevom HEP-a i da bi u suprotnom mogla sporne dijelove ugovora o nuklearci iznijeti pred Europsku komisiju tijekom hrvatskih pristupnih pregovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙