FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia osiguranje financira rasvjetu šibenske katedrale

ŠIBENIK, 20. siječnja 2006. (Hina) - Croatia osiguranje d.d., koje seza sad jedino odazvalo javnom pozivu šibenskog biskupa Ante Ivasa,spremno je u cijelosti s 50.000 eura financirati projekt rasvjetešibenske katedrale sv. Jakova.
ŠIBENIK, 20. siječnja 2006. (Hina) - Croatia osiguranje d.d., koje se za sad jedino odazvalo javnom pozivu šibenskog biskupa Ante Ivasa, spremno je u cijelosti s 50.000 eura financirati projekt rasvjete šibenske katedrale sv. Jakova.

Radove će izvesti stručnjaci talijanske tvrtke "Guzzini", a trebali bi završiti do lipnja ove godine, kazali su na današnjoj tiskovnoj konferenciji biskup Ante Ivas i direktor šibenske poslovnice Croatia osiguranja Ante Kulušić.

Šibenski biskup je napomenuo da se u financiranje obnove katedrale, koja je na popisu spomenika svjetske kulturne baštine UNESCO-a, ove godine prvi put uključila i ta ustanova, te još jedanput pozvao gospodarstvenike u zemlji i svijetu da svojim prilozima pomognu očuvanje toga vrijednog spomenika.

Uprava Croatia osiguranja, rečeno je također, ove će godine osnovati zakladu za obnovu kulturne baštine u Hrvatskoj.

Miro Škugor iz Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Šibeniku napomenuo je da su u proteklih 14 godina uglavnom obnavljani vanjski dijelovi katedrale te da su ti radovi danas pri kraju.

"Izvedbom projekta rasvjete počinju i restauratorsko-konzervatorski radovi unutar katedrale. Već je izrađen elaborat o obnovi krstionice, a slijedit će čišćenje cijele unutrašnjosti te restauratorski radovi na skulpturama i ostalim umjetničkim djelima u šibenskoj prvostolnici. Riječ je o vrlo skupim zahvatima, pa očekujemo pomoć darovatelja, jer državna izdvajanja za to nisu ni izdaleka dostatna. Prošle je godine Ministarstvo kulture za katedralu izdvojilo oko 800.000 kuna", kazao je Škugor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙