FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarski ministar najavio obveznice za gradnju autoceste do kraja ožujka

BUDIMPEŠTA, 9. siječnja 2006. (Hina/MTI) - Prva serija obveznica uvrijednosti 1,3 milijarde eura, namijenjena financiranju gradnjeautoceste u Mađarskoj bit će izdana do kraja ožujka, a sljedećaemisija u vrijednosti 300 milijuna eura trebala bi biti izdana dokraja godine, izjavio je mađarski ministar gospodarstva u razgovoru zajedan gospodarski list.
BUDIMPEŠTA, 9. siječnja 2006. (Hina/MTI) - Prva serija obveznica u vrijednosti 1,3 milijarde eura, namijenjena financiranju gradnje autoceste u Mađarskoj bit će izdana do kraja ožujka, a sljedeća emisija u vrijednosti 300 milijuna eura trebala bi biti izdana do kraja godine, izjavio je mađarski ministar gospodarstva u razgovoru za jedan gospodarski list.

Ministarstvo je pripremilo plan za financiranje gradnje autoceste, koji je u skladu s europskim propisima ali troškovi ipak neće biti uključeni u proračunske obveze, kazao je ministar Janoš Koka za Napi Gazdasag.

U rujnu 2005. europski ured za statistiku Eurostat izrazio je dvojbu u vezi s metodom izuzimanja troškova gradnje autoceste iz mađarskog proračuna.

Obveznice će biti izdane u ukupnoj vrijednosti 2,5 milijardi eura, što će biti dovoljno za financiranje ubrzane gradnje autocesta, ustvrdio je Koka.

Ministar je istaknuo da je vlada nastojala smanjiti troškove gradnje kroz poticanje konkurencije i promjenu određenih tehničkih uvjeta, što je već rezultiralo uštedom od 25 milijardi forinti (100 milijuna eura) na budimpeštanskoj zaobilaznici. Tom se metodom može uštedjeti čak 20 do 25 posto troškova planiranih projekata gradnje, dodao je Koka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙