FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinski militanti ukrali buldožer i pokušali probiti zid na granici

RAFAH, 4. siječnja 2006. (Hina/AP) - Palestinski militanti bijesni zboguhićenja i zatvaranja njihova čelnika u srijedu su ukrali dvabuldožera i pokušali srušiti zid na granici između Gaze i Egipta,priopćio je dužnosnik pogranične palestinske službe sigurnosti.
RAFAH, 4. siječnja 2006. (Hina/AP) - Palestinski militanti bijesni zbog uhićenja i zatvaranja njihova čelnika u srijedu su ukrali dva buldožera i pokušali srušiti zid na granici između Gaze i Egipta, priopćio je dužnosnik pogranične palestinske službe sigurnosti.

Militanti su napali zid na granici nakon divljanja kroz grad Rafah gdje su zatvorili granični prijelaz i zauzeli četiri zgrade palestinske samouprave. Nakon što su oteli buldožere militanti su uz odobravanje nazočnih promatrača porušili betonski zid na granici na dva mjesta slaveći pucanjem u zrak u smjeru Egipta. Egipatski vojnici koji su se nalazili s druge strane granice nisu odmah odgovorili, rekli su svjedoci.

Palestinska policija potvrdila je da su militanti probili zid, a egipatska je policija spriječila njihovo daljnje napredovanje.

Militanti su tražili oslobađanje Ale al-Hamsa, člana jedne frakcije Brigada mučenika al-Aqse, kojeg je palestinska policija uhitila u utorak zbog sumnje da je upleten u otmicu britanske humanitarne djelatnice Kate Burton i njezinih roditelja. Britanci su oteti 28. prosinca, a pušteni su neozlijeđeni dva dana kasnije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙