FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharonova stranka želi definitivno odrediti izraelske granice

JERUZALEM, 26. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Nova stranka Kadimaizraelskog premijera Ariela Sharona namjerava definitivno odreditigranice Izraela u slučaju pobjede na parlamentarnim izborima 28.ožujka, objavio je u ponedjeljak dnevnik Ma'ariv.
JERUZALEM, 26. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Nova stranka Kadima izraelskog premijera Ariela Sharona namjerava definitivno odrediti granice Izraela u slučaju pobjede na parlamentarnim izborima 28. ožujka, objavio je u ponedjeljak dnevnik Ma'ariv.

"Glavni cilj vlade predvođene Kadimom bit će očuvanje postojanja i sigurnosti izraelske države, nacionalnog ognjišta židovskog naroda", kaže se u političkoj platformi stranke usvojenoj zadnjih dana, koja je dospjela u novine.

"Za Kadimu je najvažnije napredovati u mirovnom procesu s Palestincima. Djelovat ćemo svim raspoloživim sredstvima kako bi utvrdili načela oko utvrđivanja stalnih granica izraelske države i ostvarenja trajnog mira", kaže se u platformi.

Prema pisanju Ma'ariva, platforma Kadime "kategorički" odbacuje "pravo na povratak" palestinskih izbjeglica u Izrael i izražava privrženost međunarodnom mirovnom planu kojim se predviđa prekid nasilja, obustavljanje izraelske kolonizacije i stvaranje palestinske države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙