FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) -
ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) -

SPLIT - U povodu slovenske odluke o proglašenju ribolovnih zona u hrvatskim teritorijalnim vodama, hrvatski premijer Ivo Sanader pozvao je Sloveniju da ne vuče jednostrane poteze i da prihvati međunarodnu arbitražu kad je riječ o granici na moru. "Slovenija je Hrvatskoj prijateljska zemlja, (...) no pitanje razgraničenja je vrlo važno, a dobrosusjedstvo i prijateljstvo se ne kupuje teritorijem. Zato (...) pozivam Sloveniju da ne vuče jednostrane poteze, a to govorim kao predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer. Sloveniji mora biti jasno da sporazum Račan - Drnovšek ne dolazi u obzir u Hrvatskoj i pozivamo Sloveniju da prihvati međunarodnu arbitražu", rekao je premijer Sanader jučer u Splitu na svečanoj sjednici Skupštine Gradskog odbora HDZ-a, održanoj u povodu 16. obljetnice utemeljenja.

ZAGREB - Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Jovan Pavlović pozvao je jučer hrvatske državne vlasti da u ime svoje europske perspektive osiguraju povratak prognanim i izbjeglim Srbima, a povratnicima miran život i sigurnost. "Pozivam i na pružanje zakonite zaštite svećeništvu, vjernicima i hramovima Srpske pravoslavne crkve koji su ponovno izloženi prijetnjama i napadima, naročito u Dalmaciji", rekao je mitropolit Pavlović jučer na svečanoj božićnoj liturgiji. Kršćanski vjernici istočnog obreda prema julijanskom kalendaru jučer su proslavljali Božić, blagdan Kristova rođenja, a svečanu arhijerejsku liturgiju u crkvi Preobraženja Gospodnjega u Zagrebu predvodio je mitropolit Pavlović u zajedništvu sa svećenicima Srpske pravoslavne općine u Zagrebu.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je jučer čestitku Ševku Omerbašiću, muftiji i predsjedniku Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj u povodu blagdana Kurban-bajrama. "Vama, svim islamskim vjerskim dostojanstvenicima i službenicima te svim vjernicima srdačno čestitam veliki islamski blagdan Kurban-bajram! Neka ovi dani hodočašća i molitve, vjerničkoga i obiteljskoga zajedništva u solidarnosti s potrebitima budu islamskim vjernicima u Republici Hrvatskoj nadahnuće da i dalje budu plodonosno zauzeti u izgradnji društvenoga mira, dijaloga i napretka, solidarnosti i međuvjerskog razumijevanja", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙