FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biščević i slovenski veleposlanik za nastavak konstruktivnog dijaloga

ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Državni tajnik za politička pitanjau Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Hido Biščevići veleposlanik Republike Slovenije Milan Orožen Adamič u ponedjeljaksu u odnosu na otvorena pitanja između Hrvatske i Slovenije, izrazilispremnost na nastavak konstruktivnog radnog dijaloga, priopćeno je izhrvatskog MVPEI-a.
ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Hido Biščević i veleposlanik Republike Slovenije Milan Orožen Adamič u ponedjeljak su u odnosu na otvorena pitanja između Hrvatske i Slovenije, izrazili spremnost na nastavak konstruktivnog radnog dijaloga, priopćeno je iz hrvatskog MVPEI-a.

Dvojica sugovornika to su rekla tijekom nastupnog posjeta slovenskog veleposlanika državnom tajniku Biščeviću, za kojeg je konstatirana povezanost dviju zemalja, temeljena na bogatoj tradiciji dobrosusjedstva i prijateljstva dvaju naroda, stoji u priopćenju.

Istodobno je Biščević, ističe se, zahvalio na ustrajnoj potpori koju Slovenija pruža Hrvatskoj na njezinom putu prema članstvu u Europskoj uniji.

"U odnosu na otvorena pitanja između dviju zemalja, sugovornici su izrazili spremnost na nastavak konstruktivnog radnog dijaloga", kaže se u priopćenju, uz napomenu kako je Biščević ponovio da jednostranost i prejudiciranje rješenja nisu prihvatljive metode i ne pomažu rješavanju tih pitanja, ocijenivši neprihvatljivom praksu kojom slovenska strana pokušava pravnim postupcima prisvojiti cijelu Savudrijsku valu.

"U tom smislu uručio je notu o incidentu u kojemu je uništeno uzgajalište školjki uz hrvatsku obalu, te odgovor na slovensku notu o strategiji upravljanja vodama", navodi se u priopćenju.

Državni tajnik Biščević ponovio je da Republika Hrvatska ostaje dobronamjeran, konstruktivan, principijelan i vjerodostojan partner, te da očekuje od slovenske strane odgovor na prijedlog da se razgraničenje na moru prepusti međunarodnom pravosudnom tijelu, stoji na kraju priopćenja MVPEI-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙