FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: 13 tisuća građana vratilo se na Kosovo

PRIŠTINA,19. siječnja 2006.(Hina) - Tijekom prošle godine na Kosovo sevratilo 13 tisuća građana, među njima najviše Srba, a omogućavanjepovratka svima onima koji to žele ostaje prioritetna zadaća svihkosovskih institucija, rečeno je u četvrtak u Prištini na sastankuradne skupine za provedbu međunarodnih standarda.
PRIŠTINA,19. siječnja 2006.(Hina) - Tijekom prošle godine na Kosovo se vratilo 13 tisuća građana, među njima najviše Srba, a omogućavanje povratka svima onima koji to žele ostaje prioritetna zadaća svih kosovskih institucija, rečeno je u četvrtak u Prištini na sastanku radne skupine za provedbu međunarodnih standarda.

Predsjedajući radne skupine, ministar lokalne uprave Lutfi Haziri ocijenio je da se zaostaje u provedbi trajnog povratka raseljenih i za takvu situaciju optužio "destruktivnu politiku" službenog Beograda dok je pohvalio dobru suradnju s Podgoricom i Skopljem.

Haziri je rekao da vlada u Beogradu ne potiče kosovske Srbe koji su izbjegli u Srbiju da se vrate na Kosovu.

Visoki dužnosnik UNMIK-a Killian Kleinschmit izjavio je da su trajni povratak raseljenih i sloboda kretanja prioritet u 2006. godine.

I on je odbijanje suradnje Beograda ocijenio ozbiljnim problemom i rekao da se Beograd ne treba baviti političkim manipuliranjem i zastrašivanjem Srba što otežava njihov povratak na Kosovo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙