FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fini: Kosovo neće biti neovisno ako ne bude multietničko

PRIŠTINA,28. prosinca 2005.(Hina) - Talijanski ministar vanjskihposlova Gianfranco Fini izjavio je u srijedu u manastiru Visoki Dečanikako Kosovo nikada neće biti neovisno ako ne bude multietničko i dapitanje Kosova nije samo pitanje građana Kosova već i Europe.
PRIŠTINA,28. prosinca 2005.(Hina) - Talijanski ministar vanjskih poslova Gianfranco Fini izjavio je u srijedu u manastiru Visoki Dečani kako Kosovo nikada neće biti neovisno ako ne bude multietničko i da pitanje Kosova nije samo pitanje građana Kosova već i Europe.

Fini je nakon posjeta Visokim Dečanima na zapadu Kosova rekao da je Kosovu potrebno europsko rješenje i da Europska unija treba biti aktivan sudionik u pregovorima o statusu Kosova.

Status Kosova, rekao je Fini, nije samo pitanje stanovnika te pokrajine nego i Europe, istaknuvši kako Kosovo neće biti neovisno ako na njegovom teritoriju ne bude zajamčena multietničnost.

"Pitanje Kosova nije samo pitanje Albanaca, Srba i drugih koji ovdje žive, već je to i pitanje Europe", rekao je Fini.

Fini je kazao da s crkvenim velikodostojnicima manastira Visoki Dečani nije razgovarao o politici. Njegovi su domaćini govorili o manastiru, čije je značenje, kako je rekao Fini, poznato u cijelom svijetu.

Vladika Teodosije zahvalio je talijanskoj vladi na zaštiti koju manastirima i srpskim enklavama na Kosovu pružaju snage talijanskog KFOR-a več više od šest godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙