FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: prikazan film Munich Stevena Spielberga

ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Film Munich (Muenchen) redateljaStevena Spielberga, inspiriran stvarnim događajem iz rujna 1972. kadaje palestinska skupina "Crni rujan", frakcija PLO-a, tijekomOlimpijskih igara u Muenchenu ubila 11 izraelskih športaša, članovaOlimpijskog tima, prikazan je danas novinarima u multipleksu CinestarZagreb.
ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Film Munich (Muenchen) redatelja Stevena Spielberga, inspiriran stvarnim događajem iz rujna 1972. kada je palestinska skupina "Crni rujan", frakcija PLO-a, tijekom Olimpijskih igara u Muenchenu ubila 11 izraelskih športaša, članova Olimpijskog tima, prikazan je danas novinarima u multipleksu Cinestar Zagreb.

Film govori o događaju iz rujna 1972. kada se pred očima 900 milijuna TV-gledatelja diljem svijeta odigrao teroristički napad. U Muenchenu su se održavale ljetne Olimpijske igre (poznate kao "Olimpijada mira i radosti") tijekom kojih je odjednom i bez ikakva upozorenja palestinska skupina "Crni rujan", frakcija PLO-a, napala Olimpijsko selo i ubila dva člana izraelskoga olimpijskog tima, a devet ih je uzela za taoce. Iščekivanje i tragičan masakr izraelskih športaša, koji se odvijao pred televizijskim kamerama, završio je riječima voditelja Jima McKaya: "Svi su mrtvi".

U središtu Spielbergova trilera o osveti izraelske tajne službe i operaciji "Božji bijes" mladi je izraelski domoljub i obavještajac Avner (Eric Bana), koji postaje vođom tima četvorice različitih, vrlo dobro uvježbanih ljudi koji u najvećoj tajnosti putuju svijetom da bi ubojice skupine "Crni rujan" kaznili smrću zbog njihova zločina.

Scenarij za film Munich (Muenchen) prema knjizi Georgea Jonasa napisali su Tony Kushner i Eric Roth, a uz Erica Bana glumi i Daniel Craig, Mathieu Kassovitz, Hanns Zischler.

Film će se u kinima moći vidjeti od 26. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙