FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Diljem Hrvatske sjajan odaziv građana u prikupljanju ambalažnog otpada

ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - Od danas je u 21 gradu i u desetakopćina počelo prikupljanje ambalaže, u skladu s Pravilnikom o ambalažii ambalažnom otpadu, a po ocjeni Ministarstva zaštite okoliša odazivgrađana je sjajan.
ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - Od danas je u 21 gradu i u desetak općina počelo prikupljanje ambalaže, u skladu s Pravilnikom o ambalaži i ambalažnom otpadu, a po ocjeni Ministarstva zaštite okoliša odaziv građana je sjajan.

Samo u Varaždinu i to na jednoj lokaciji danas do 14 sati prikupljeno je 11.500 boca (limenki, PET ambalaže).

Građani mogu predati nepovratne boce, PET ambalažu i limenke veće od dva decilitra, a 21 komunalna tvrtka i ovlašteni skupljači vraćaju im 50 lipa po komadu, doznaje Hina u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Sjajan odaziv građana zabilježen je i u Osijeku, Zadru, Bjelovaru, Splitu...

U Zadru je do 12 sati prikupljeno 5.000 komada ambalaže, a u Daruvaru i Bjelovaru do 14 sati po 1.000 komada.

Prva trgovina koja je počela prikupljati ambalažni otpad i u kojoj je jutros svečano pušten u pogon aparat za prikupljanje ambalaže - splitski Tommy, do 14 sati prikupila je 1.200 boca (limenki, PET ambalaže).

Splićani su donosili ambalažu i na odlagalište komunalnog otpada Karepovac.

U Zagrebu se ambalaža prikupljala u reciklažnom dvorištu Unija papira i prikupljeno je oko 2.000 boca (PET ambalaža i limenki). Ovih dana u Zagrebu će i drugo reciklažno dvorište Unija papira početi prikupljati tu ambalažu.

Fond je do sada sklopio ugovor s 119 komunalnih poduzeća od kojih su 21 spremni za prihvat ambalaže, a do 15. siječnja trebali bi biti i ostali.

Do 16. ožujka 2006. ambalažni otpad prikupljat će komunalne tvrtke, a nakon toga taj bi posao trebale preuzeti trgovine. U prijelaznom razdoblju trgovine će od građana zaprimiti do 10 komada ambalaže.

Fond je do sada sklopio ugovore s 18 trgovina diljem Hrvatske, a svakodnevno stižu i novi. Također je nabavio i 20 promotivnih aparata za skupljanje ambalažnog otpada, a prvi je dobila splitska trgovina Tommy.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙