FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić: zakon o pomorskom prijevozu nije se morao izraditi

RIJEKA,19. siječnja 2006.(Hina) - Saborski zastupnik HSP-a Tonči Tadićna konferenciji za novinstvo u Rijeci danas je, govoreći o slučaju"Jadrolinije" u okviru prijedloga zakona o povremenom i linijskomobalnom pomorskom prometu, ustvrdio da ni jedan međunarodni dokumentne obvezuju da se napiše takav zakon.
RIJEKA,19. siječnja 2006.(Hina) - Saborski zastupnik HSP-a Tonči Tadić na konferenciji za novinstvo u Rijeci danas je, govoreći o slučaju "Jadrolinije" u okviru prijedloga zakona o povremenom i linijskom obalnom pomorskom prometu, ustvrdio da ni jedan međunarodni dokument ne obvezuju da se napiše takav zakon.

Tadić je rekao da bi koncesijski ugovori za linije trebali biti sastavljeni kao ugovori o javno-privatnom partnerstvu, odnosno da bi morali točno utvrditi što je to javni interes te, među ostalim, nužnu brzinu broda ili trajekta i njegova maritimna svojstva.

Agencija za nadzor koncesijskih ugovora o linijama trebala bi, po Tadićevim riječima, nadzirati ne samo državne već i sve ostale pomorske linije. Rekao je da bi "Jadroliniji" trebalo ustupiti prvenstvenu koncesiju na linijama koje sada održava, a te linije pojačati uključenjem privatnih brodara.

Tadić je najavio da će prije rasprave u Hrvatskom saboru o tom zakonskom prijedlogu u veljači HSP o svojim stajalištima o tome obavijestiti predstavnike primorskih županija, gradova i općina. Naveo je da će o broju prihvaćenih amandmana ovisiti i HSP-ovo glasovanje o konačnom prijedlogu zakona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙