FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Da Vincijev kod: Chirac je na filmu želio uposliti "prijateljicu svoje kćeri"

WASHINGTON, 28. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednikJacques Chirac ponudio je prošle zime pomoć redatelju i producentufilma "Da Vincijev kod" kako bi dobili dozvole za snimanje u pariškomLouvreu, sugerirajući im da zaposle jednu glumicu, "najboljuprijateljicu svoje kćeri", piše časopis Newsweek.
WASHINGTON, 28. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac ponudio je prošle zime pomoć redatelju i producentu filma "Da Vincijev kod" kako bi dobili dozvole za snimanje u pariškom Louvreu, sugerirajući im da zaposle jednu glumicu, "najbolju prijateljicu svoje kćeri", piše časopis Newsweek.

U prosincu 2004., kad su se redatelj Ron Howard i producent Brian Grazer nalazili u Parizu radi audicije glumica, pozvani su u Elizejsku palaču "da ih predsjednik pozdravi", piše američki tjednik.

"Mislili smo da se radi o petminutnom posjetu, kao kad se ide u ovalni ured Bijele kuće, fotografiranju i stisku ruke", rekao je Brian Grazer. Posjet je na kraju trajao sat vremena.

Chirac ih je ugostio i počeo razgovor u kojem je "dao nekoliko prijedloga, nudeći najbolju prijateljicu svoje kćeri, glumicu relativno poznatu u Francuskoj", za ulogu kriptologinje Sophie Neveu, piše američki tjednik ne navodeći glumičino ime.

"Chirac se i naglas upitao, napola ozbiljno, bi li glumac Jean Reno koji tumači francuskog detektiva Bezua Fachea, mogao biti malo bolje plaćen", dodaje Newsweek. "Bilo je smiješno", rekao je Howard za časopis. "Na sreću, ugovor je već bio sklopljen", dodao je on.

"Da Vincijev kod" trebao bi se početi prikazivati u kinodvoranama 19. svibnja 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙