FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska u srijedu ukida izvanredno stanje u predgrađima

PARIZ, 2. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Francuski su dužnosnici uponedjeljak objavili kako će u srijedu ukinuti izvanredno stanje kojeje uvedeno u studenome nakon najsnažnijeg vala nasilja koji je tuzemlju pogodio u prošlih 40 godina.
PARIZ, 2. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Francuski su dužnosnici u ponedjeljak objavili kako će u srijedu ukinuti izvanredno stanje koje je uvedeno u studenome nakon najsnažnijeg vala nasilja koji je tu zemlju pogodio u prošlih 40 godina.

Ova je odluka donesena nakon što je proslava Nove godine prošla mirnije nego li se očekivalo, te je izostao novi val pobune mladih Francuza arapskog i afričkog porijekla u siromašnim četvrtima velikih gradova.

Predsjednik Jacques Chirac će ukinuti izvanredno stanje no regionalnim će dužnosnicima dati ovlasti da po potrebi uvedu policijski sat ili da bilo danju bilo noću provedu racije bez sudske naredbe, istaknuli su dužnosnici.

"Predsjednik je odlučio ukinuti izvanredno stanje od 4. siječnja 2006. godine", rekao je glasnogovornik predsjedničkog ureda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙