FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac najavio smanjenje proračunskog manjka u 2006.

PARIZ, 3. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac kazao je u utorak da će u 2006. Francuska ispuniti svoj ciljsmanjenja proračunskog manjka na 2,9 posto bruto domaćeg proizvoda(BDP), ispod limita od tri posto utvrđenog Paktom o stabilnosti irastu eurozone.
PARIZ, 3. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac kazao je u utorak da će u 2006. Francuska ispuniti svoj cilj smanjenja proračunskog manjka na 2,9 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), ispod limita od tri posto utvrđenog Paktom o stabilnosti i rastu eurozone.

U svom novogodišnjem obraćanju vladinom kabinetu, Chirac je također pozvao na stvaranje posebnog vijeća koje bi bilo odgovorno da javne financije ne premaše proračunska predviđanja.

Ministrima je rekao da će Francuska ispuniti svoje europske obveze o proračunskom manjku. "No, suočena s opasnim krugom dugova i rizikom da operativni troškovi istisnu potrošnju za budućnost, država mora ponovo naći novi manevarski prostor, uglavnom držanjem potrošnje pod kontrolom", poručio je Chirac.

Francuski cilj proračunskog manjka za 2006. temeljen je na prognozi gospodarskog rasta od 2,25 posto. Međutim, nekoliko ekonomista smatra tu stopu gospodarskog rasta malo vjerojatnom, dok je Međunarodni monetarni fond predvidio u studenom da će francuski proračunski manjak porasti na 3,3 posto BDP-a do kraja ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙