FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski Cargo-Partners želi proširiti aktivnosti na jugoistočnu Europu

GRAZ, 19. siječnja 2006. (Hina/APA) - Austrijska prijevoznička tvrtkaCargo-Partners želi preko novootvorenog ogranka u zračnoj luci Grazproširiti svoje aktivnosti na područje jugoistočne Europe i timeintenzivirati prijevoz roba na području Mađarske, Slovenije iHrvatske, najavljeno je povodom otvaranja novog centra.
GRAZ, 19. siječnja 2006. (Hina/APA) - Austrijska prijevoznička tvrtka Cargo-Partners želi preko novootvorenog ogranka u zračnoj luci Graz proširiti svoje aktivnosti na područje jugoistočne Europe i time intenzivirati prijevoz roba na području Mađarske, Slovenije i Hrvatske, najavljeno je povodom otvaranja novog centra.

Predsjedatelj upravnog odbora Stefan Krauter izjavio je da ta austrijska kompanija ne smatra Graz samo regionalnim već i međuregionalnim središtem regija sjeveroistočne Slovenije, zapadne Mađarske i sjeverne Hrvatske.

Ravnatelj novootvorenog centra u Grazu Otto Zsivkovits pritom je posebno naglasio važnu ulogu sjevernojadranske luke Koper, gdje tvrtka ima ogranak. Koper, Trst i Rijeka funkcioniraju kao poveznice za područje Austrije a Graz će prerasti i u željeznički čvor za sjeverne europske luke poput Hamburga, a ubuduće u sve većoj mjeri i Rotterdama, dodao je.

Tvrtka nema konkretnih planova za otvaranje novih ogranaka u jadranskim lukama poput Ploča i Splita u Hrvatskoj, odnosno Bara i Kotora u Crnoj Gori. "Kotor je pod nadzorom a Ploče bi mogle postati zanimljive kao ulazna vrata u Bosnu i Hercegovinu", pojasnio je predsjedatelj upravnog odbora Krauter.

Međunarodna prijevoznička tvrtka Cargo-Partners specijalizirala se za zračni i pomorski prijevoz tereta i ima 37 ogranaka u 13 europskih zemalja. U 2005. tvrtka je ostvarila konsolidirani promet od oko 190 milijuna eura.

Zračni prijevoz čini gotovo 50 posto njezina prometa, pomorski 40 a gotovo 11 posto otpada na sve snažniji ogranak "kamionske logistike". Cargo-Partners ostvaruje oko 40 posto prometa u istočnoj Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙