FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sofija i Tripoli za zakladu u korist libijske djece s HIV-om

SOFIJA, 23. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Bugarska, Libija,Sjedinjene Države, Velika Britanija i Europska komisija dogovorile suosnutak fonda za pomoć libijskim obiteljima čija su djeca zaraženavirusom HIV, objavljeno je u petak.
SOFIJA, 23. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Bugarska, Libija, Sjedinjene Države, Velika Britanija i Europska komisija dogovorile su osnutak fonda za pomoć libijskim obiteljima čija su djeca zaražena virusom HIV, objavljeno je u petak.

Libija je osudila na smrt pet bugarskih bolničarki i palestinskog liječnika tereteći ih da su hotmice 426 djece zarazili virusom HIV u bolnici u Benghaziju. Oko pedesetoro oboljele djece umrlo je od AIDS-a.

"Međunarodni fond osnovat će se za potporu obiteljima u Benghaziju kao dio međunarodnih napora da se pronađe prihvatljivo rješenje za sve strane, nakon tragičnog izbijanja bolesti u Benghaziju", objavilo je u priopćenju bugarsko ministarstvo vanjskih poslova.

Libija je dala na znanje da bi izrečene presude mogla poništiti ako djeca i njihove obitelji prime izdašnu humanitarnu pomoć. Strana medicinska ekipa tvrdi da je nedužna jer je epidemija izbila prije njihova dolaska, vjerojatno zbog zaraženih krvnih pripravaka.

Odluka o osnutku zaklade donesena je 21. i 22. prosinca u Tripoliju, a iz prikupljenih sredstava koordinirala bi se financijska pomoć za obitelji oboljelih, za liječenje djece ali i za modernizaciju bolnice u mediteranskoj luci Benghaziju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙