FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija i Libija zabrinute zbog ilegalne imigracije

RIM, 17. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Libijski čelnik Moamar Gadafi italijanski ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu koji boravi uposjetu Tripoliju izrazili su "duboku zabrinutost" zbog povećanjabroja ilegalnih imigranata u obje zemlje, objavilo je talijanskoministarstvo unutarnjih poslova.
RIM, 17. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Libijski čelnik Moamar Gadafi i talijanski ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu koji boravi u posjetu Tripoliju izrazili su "duboku zabrinutost" zbog povećanja broja ilegalnih imigranata u obje zemlje, objavilo je talijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

"Ilegalna imigracija je fenomen u porastu. Tradicionalnom priljevu ljudi koji stižu u Libiju preko njezinih južnih i istočnih granica treba dodati i priljev imigranata iz Maroka", kaže se u priopćenju talijanskog ministarstva unutarnjih poslova.

"U tom kontekstu, kriminalne organizacije imaju sve manje i manje milosti i vode svoj posao trgovine ljudima bez ikakvog obzira za one koji stradavaju u prelasku libijske pustinje ili Sredozemnog mora do Italije", kazali su Gadafi i Pisanu.

Italija i Libija su uvjerene kako bilateralna suradnja na tom pitanju treba biti pojačana većim sudjelovanjem Afrike i Europe, posebice zemalja koja se nalaze uz Sredozemno more.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙