FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borisavljević načelnik Uprave za ratne zločine MUP-a Srbije

BEOGRAD,18. siječnja 2006.(Hina) - Od 1. siječnja ove godine, UpravomMUP-a Srbije za ratne zločine rukovodi načelnik SlobodanBorisavljević, koji je za vrijeme vladavine Slobodana Miloševića biozamjenik šefa kabineta načelnika Resora javne sigurnosti, generalaVlastimira Đorđevića, danas haaškog optuženika koji se navodno skrivau Rusiji, objavio je u srijedu beogradski Radio B92.
BEOGRAD,18. siječnja 2006.(Hina) - Od 1. siječnja ove godine, Upravom MUP-a Srbije za ratne zločine rukovodi načelnik Slobodan Borisavljević, koji je za vrijeme vladavine Slobodana Miloševića bio zamjenik šefa kabineta načelnika Resora javne sigurnosti, generala Vlastimira Đorđevića, danas haaškog optuženika koji se navodno skriva u Rusiji, objavio je u srijedu beogradski Radio B92.

Borisavljević, je u policiji u vrijeme Slobodana Miloševića zauzimao visoke pozicije i bio upućen u mnoge zločine koje je režim počinio, tvrdi Radio B92. Isti izvor navodi da se u krugovima bliskim istražnim organima ocjenjuje kao namjera sadašnje vlasti i MUP-a Srbije da ometaju istrage ratnih zločina.

Borisavljevićev nadređeni, general Vlastimir Đorđević optužen je za ratne zločine na Kosovu, a u bijegu je od 2001. godine, nakon što su otkrivene hladnjače s leševima ubijenih Albanaca na Kosovu, te masovne grobnice u Batajnici i Petrovom Selu, u kojima su sahranjivani leševi ubijenih na Kosovu za vrijeme NATO-intervencije.

Borisavljević je, tvrdi Dragan Karleuša, koji je vodio istragu o tim zločinima, bio upoznat sa zločinima, jer je 1999. godine prisustvovao sastanku na kojem je Vlastimir Đorđević predočio upustva za tzv. asanaciju terena, koja je dobio od Slobodana Miloševića, načelnika Resora državne sigurnosti MUP-a Srbije Radomira Markovića i tadašnjeg ministra policije Vlajka Stojiljkovića.

"Borisavljević je, na moj usmeni zahtjev, ispričao kada se događaj odigrao, koga je obavijestio, kako se došlo do informacije, što se dogodilo s hladnjačom, kako se ona pojavila i isplivala, kao i da se tamo nalaze leševi muškaraca, žene i djece, koga je o tome obavijestio i kako je Đorđević o tome obaviješten", kazao je Karleuša Radiju B92.

Borisavljević je i nakon smjene Miloševića 2000. godine ostao na raznim dužnostima u MUP-u Srbije, a nakon formiranja Uprave za borbu protiv organiziranog kriminala 2002. godine bio je zamjenik načelnika te službe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙