FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbijanski ministar policije potvrdio da su poznate osobe koje komuniciraju s haškim bjeguncima

BEOGRAD,23. prosinca 2005.(Hina) - Nakon što su ministar obrane Srbijei Crne Gore Zoran Stanković i srbijanski ministar pravosuđa ZoranStojković izjavili kako nemaju informacija o izjavama specijalnogtužitelja za ratne zločine Vladimira Vukčevića o lociranju pomagačahaških bjegunaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića, ministar policijeSrbije Dragan Jočić u petak navečer potvrdio je da postoje takveoperativne informacije, ali nisu za javnost te da brzina nalaženjaKaradžića i Mladića najviše ovise o djelovanju vojnih obavještajnihstruktura.
BEOGRAD,23. prosinca 2005.(Hina) - Nakon što su ministar obrane Srbije i Crne Gore Zoran Stanković i srbijanski ministar pravosuđa Zoran Stojković izjavili kako nemaju informacija o izjavama specijalnog tužitelja za ratne zločine Vladimira Vukčevića o lociranju pomagača haških bjegunaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića, ministar policije Srbije Dragan Jočić u petak navečer potvrdio je da postoje takve operativne informacije, ali nisu za javnost te da brzina nalaženja Karadžića i Mladića najviše ovise o djelovanju vojnih obavještajnih struktura.

I tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević oglasio se ponovno u petak, nakon što je u četvrtak rekao kako su identificirani i locirani Mladićevi i Karadžićevi pomagači, izjavom da preciznim informacijama o pomagačima dvojice najtraženijih haških optuženika raspolažu i Sigurnosno informativna agencija (BIA) i MUP Srbije. On je rekao kako je zasad identificirano više od pet osoba.

Ministar policije Srbije Dragan Jočić rekao je da se intenzivno traga za haškim bjeguncima jer je vrijeme ograničeno. "Tužitelj se aktivno uključio u postupak i njegova poruka je da će svi koji budu skrivali ili na bilo koji drugi način pomagali ratnim zločincima doći pod udar kaznenih sankcija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙