FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Ministri ništa ne znaju o Mladićevim pomagačima

BEOGRAD, 23. prosinca 2005.(Hina) - Ministar obrane Srbije i Crne GoreZoran Stanković u petak je novinarima rekao kako ne zna tko supomagači haških optuženika Ratka Mladića i Radovana Karadžića, a otome ništa ne zna ni srbijanski ministar pravosuđa Zoran Stojković.
BEOGRAD, 23. prosinca 2005.(Hina) - Ministar obrane Srbije i Crne Gore Zoran Stanković u petak je novinarima rekao kako ne zna tko su pomagači haških optuženika Ratka Mladića i Radovana Karadžića, a o tome ništa ne zna ni srbijanski ministar pravosuđa Zoran Stojković.

Stanković je dodao kako očekuje da će tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević priopćiti više detalja o svojim saznanjima da su locirani i identificirani njihovi pomagači.

"Što se vojske tiče, haški optuženici nisu locirani i mi ne znamo gdje se oni nalaze", rekao je Stanović dodajući da se i "dalje radi na tom pitanju",

Kad je riječ o primjedbama koje haški tribunal za ratne zločine (ICTY) ima na dostavljanje dokumenta, Stanković je rekao kako "najveći problem predstavlja to što dokumenti za koja bi haški sud mogao biti zainteresiran nisu valjano arhivirani".

"Dokumentacija koja je dostavljena s ratišta i drugi arhivski materijali, nije otvorena i nalazi se u nekakvim vrećama, s obzirom da nije riješen problem statusa prostorija vojne arhive. Ta dokumentacija treba biti raspakirana, treba se napraviti popis i vidjeti što imamo, a što nemamo. To se treba učiniti u siječnju i arhivirati kako zakon predviđa", rekao je Stanković.

Srbijanski ministar pravosuđa Zoran Stojković novinarima je izjavio kako je "preko medija saznao za izjavu tužitelja za ratne zločine Vladimira Vukčevića, izrečenu novinarima u četvrtak, da su identificirane i locirane osobe koje komuniciraju i pružaju logističku podršku haškim optuženicima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću".

On je kazao da je u suradnji s ICTY obavljeno 90 posto posla i da postoji politička volja da se ta suradnja dovede do kraja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙