FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvojica članova mirovne misije UN-a ubijena na Haitiju

NEW YORK, 17. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Dvojica jordanskihpripadnika mirovnih snaga UN-a u utorak su ubijena, a jedan je ranjenu pucnjavi u siromašnoj četvrti u glavnom haićanskom gradu Port auPrinceu, priopćili su Ujedinjeni narodi.
NEW YORK, 17. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Dvojica jordanskih pripadnika mirovnih snaga UN-a u utorak su ubijena, a jedan je ranjen u pucnjavi u siromašnoj četvrti u glavnom haićanskom gradu Port au Princeu, priopćili su Ujedinjeni narodi.

Trojica jordanskih vojnika bila su na dužnosti na kontrolnoj točki kada je došlo do pucnjave, rekao je glasnogovornik UN-a Stephane Dujarric.

"Jedan je od vojnika navodno ubijen na licu mjesta. Druga dvojica su prebačena u bolnicu gdje je jedan od njih ubrzo preminuo", dodao je Dujarric.

Misija UN-a skraćenog naziva MINUSTAH upućena je u mirovnu misiju na Haiti nakon što je tadašnji predsjednik Jean Bertrand Aristide, u veljači 2004. god. pobjegao u jeku vojne pobune. Međutim, nasilje diljem te otočne zemlje i dalje je česta pojava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙